Klikgebit (Prothese op implantaten) 

 

Heeft u last van een loszittend volledig kunstgebit en kunt u daardoor moeilijker eten? Plakt u uw gebit vast door middel van kleefpasta? Heeft u vaak drukplaatsen door uw volledig kunstgebit? Dan kan het zijn dat een klikgebit op implantaten (implantaten onderkaak of bovenkaak) de oplossing is voor u! Neem dan contact met ons op voor een gratis advies. Dit is geheel vrijblijvend en bedoeld om u te informeren over uw mogelijkheden.

Klikgebit

Klikgebit traject

Door het plaatsen van steg op 2 tot 6 implantaten (kunstwortels) in de onderkaak kan de prothese vervolgens worden vastgeklikt. Dit biedt weer houvast aan de prothese, waardoor vele ongemakken van een loszittend gebit voorgoed tot het verleden behoren.

Na het beoordelen van uw kaak en het bespreken van uw wensen wordt u behandeld door de tandarts-implantoloog. Wij werken met verschillende tandarts-implantologen in de regio samen.

Op onze locatie in Best zijn wij gespecialiseerd in het realiseren van een klikgebit in één dag. Voor meer informatie klik hier.

klikgebit - prothese op implantaten

Veel gestelde vragen 

1. Wat is een implantaat?

Een implantaat kunt u vergelijken met een kunstwortel, die als een schroef in de kaak wordt geplaatst tijdens een kleine chirurgische ingreep, de meeste zijn gemaakt van titanium, zirkonium of een combinatie van deze materialen. Deze komt op de plaats waar vroeger uw tanden  en kiezen stonden. Meestal wordt niet voor iedere tand een implantaat geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee tot vier implantaten voldoende.

  1. Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een prothese die wordt vastgeklikt op implantaten die in het kaakbot worden geboord. Hierdoor zit het gebit steviger vast. Het is een stevige, uitneembare oplossing, die goed vast zit. Uw gebit voelt gewoon nog als uw eigen gebit. Een klikgebit kan zowel in de bovenkaak als in de onderkaak worden aangebracht. De vraag of iemand moet kiezen voor een kunstgebit of een klikgebit is daarom ook veel voorkomend. Voor meer informatie over de behandeling nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvende intake waar wij u graag uitleggen waarom een klikgebit geschikt zou zijn voor u.

3. Kan ik bij jullie terecht voor implantaten?

Wij werken samen met diverse tandarts implantologen. Als u implantaten in de boven/en of onderkaak wenst dan kunnen wij u doorverwijzen naar de tandarts implantoloog. De tandarts bepaalt of u in aanmerking komt voor de implantaten.

Vragen?

Heeft u vragen over bepaalde behandelingen?

Behandelingen

Nieuwe prothese
Prothese op implantaten (klikgebit)
Gedeeltelijke kunststof/frame prothese
Noodprothese (immediaatprothese)
Opvullen prothese (rebase)
Reparatie prothese
Second opinion
Doorverwijzing naar specialist

Contact

Telefoon

Tel. 0493 – 491212

Openingstijden

Op afspraak

Maandag t/m donderdag 08:30-17:00
Vrijdag 08:30-12:30

Lunchpauze tussen 12:30-13:30

Adres

Floreffestraat 2

5711 AD Someren